Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mese a pillangóról
  2009-09-12 17:41:17, szombat
 
   
  Hol volt, hol nem volt, ezeregy vagy tán még több éjszakával ezelőtt élt egyszer a messzi Tündérországban egy pillangó. Minden reggel színes szárnyait széttárva köszöntötte a Napot, s az Égi Vándor - ámulva a pillangó szépségén - megállt egy pillanatra az útján.

De hiába volt a szépség, hiába a ragyogás, ha szíve alabástromból volt, semmi élő fel nem melegíthette, és oly magányos volt, hogy amihez csak hozzáért, amit csak megérintett magánya, mind kővé változott. Kerülték a pillangótársak, messze repültek a réttől, ahol ő szokott ücsörögni. Társaságot csupán a virágok jelentettek neki, s ő bánatosan szállt egyikről a másikra, elpanaszolva búját nekik. Szállt szárnyain, s amelyik virág csak meghallotta, megérezte magányát, többé nem akart élni, virulni: szürke kővé dermedt. A pillangó végignézett a mezőn, látta kedves virágai pusztulását, és könnyekre fakadt.

Egyszercs ak így szólt hozzá az egyik könnycsepp:
- Bánatban születtél, s mint jó fiad, én most utat mutatok Neked, kiutat a bánatod mélységes völgyéből. Jöjj, kövess! - s a könnycsepp a hajnali napsugarak egyikébe kapaszkodva felszállt egy szellő-csikó hátára.

A pillangó kitárta gyönyörű szárnyait, és elindult a zabolátlan szellő nyomában. Szálltak, repültek, erdőket, mezőket, hegyeket, völgyeket hagytak maguk mögött, folyókon, óceánokon szárnyaltak keresztül.
Tizenháromszor nyugodott le és kelt fel újra a Nap, mígnem megérkeztek egy csodálatos kertbe: a világ legnagyobb mágusa kertjébe, amiben csupa-csupa varázslat és szépség termett.

A könnycsepp ekkor így szólt:
- Küldetésemnek itt vége. Többet segíteni nem tudok - majd harmattá válva napsugár-szárnyakon felszállt a vakító kék égbe, ahol már várta őt egy felhőfoszlány. A pillangó sokáig nézett utána, majd fáradtan egy márvány szökőkút peremére ült, hogy kipihenje a hosszú utat.

A szökőkút csobogása elaltatta, s a kert gazdájának mágiája álmot bűvölt a szemeire. Álmában egy réten járt. Pillangók milliói repkedtek a tavaszi friss estében, mintha a virágok keltek volna szárnyra. A mozgó, folyton változó mintából, melyet a színes szárnyak szőttek a mező fölé, egyszercsak kivált egy mindennél ragyogóbb és fényesebb lény. Lepkeszárnyai mintha drágakövekből lettek volna kirakva, teste mintha igazgyöngyből formálódott volna, szemeiből a gyémánt hideg tüze csapott ki.
- Ki vagy te? - kérdezte a pillangó.
- Én vagyok ennek az országnak a királya, testvérem - mutatott körbe az idegen a mezőn. - Itt gyűlik össze a világ minden lepkéje egy éjszakára, hogy párt találjon magának, akivel leélheti hátralévő életét. Jöjj! Repülj velünk te is!

A király hívta őt, s a pillangó követte a királyt. Felreppentek, és szálltak, cikáztak a milliónyi pillangó között. Szebbnél szebb mosolyú pillangóhölgyek csábították őt, de ő elfordította arcát a hamis mosolyoktól, s repült tovább. Az Igazit kereste, aki megérintheti kőszívét. De egy sem volt a réten ilyen. A pillangó bánatosan ült le egy virág szélére, s a virág a magány súlyába belerokkanva szürke kővé vált.

A pillangó felébredt, s újra ott találta magát a márvány-szökőkút szélén, a varázsló kertjében. Megmosta arcát a kristálytiszta vízben, kinyújtóztatta ragyogó szárnyait, majd így szólt:
- Tudom nagy mágus, hogy te küldted rám ezt az álmot. Köszönöm, hogy segítettél megérteni: ez a sorsom. Most már csak arra kérlek, hogy segíts ezt elfogadni is. - Ebben a pillanatban nagy szélvihar támadt, felkapta a pillangót, felemelte a szökőkút közepén álló márványvitéz vállára, s márvánnyá változtatta őt is.
- Te kérted! - szólt egy hang, amely mintha a kert összes virágából jött volna. - Aludj hát álomtalan alvásban, s ébredj csak akkor, ha jön valaki, aki képes lesz megérinteni alabástrom-szívedet.

Teltek-múltak az évek. Ahogy az emberek világa mind erősebb lett, úgy kopott a varázslaté, úgy gyengült a mágus. A kertet lassan ellepte a gyom. Indák burjánzottak mindenfelé, a borostyánok, melyek hajdan ragyogó smaragddal burkolták be a falakat, elhalványultak, megsárgultak. Megkopott, megrepedezett a márvány is, a szökőkút vize elapadt. Egyedül a pillangó szárnyai ragyogtak egykori pompájukban.

Egy nap, amikor a mágus ereje már a végét járta, és a kertet eső és szél tépázta, egy szerény, szürke kis molylepke sodródott be a viharral a kertbe. Lábaival megkapaszkodott a szökőkút kővitézében, bebújt a sisakrostély alá,és ott várta, hogy kitombolja magát az orkán, kisüssön a nap. Várt, várt, mígnem elaludt. Álmában napsütötte mező fölött szállt, szárnya a kopott szürkéből szivárványszínűvé vált, s mellette repült rég vágyott párja. Felébredt a kis molylepke, s felsóhajtott. Szép az álomvilág, de mindenkinek azt kell elfogadnia, amiben él. Kikapaszkodott a sisakrostély alól, s végignézett az elemek által felforgatott kerten. Megnézett mindent, mindent. Majd tekintete egyszercsak jobb szárnya mellé tévedt, s ott látta álombéli párját, márványba kövülten. Szárnyaival végigsimította a szomorú arcot, majd nézte a csodát, ahogy a márványpillangó megelevenedik, s érezte: vele is csoda történik. Szürke szárnyain színcsíkok futottak végig, meg-megálltak, összefonódtak, mígnem gyönyörű rajzolatban végleg megállapodtak. Rajzolata pontosan a tükörképe volt a felelevenedett márványpillangóénak. Összeérintették szárnyaikat, s a két tükörkép összeforrott. A két pillangó eggyé lett, arany gömbben egyesültek, és szerelmük csodája újraélesztette a varázslatok kertjét. Azóta is ott élnek. Ha egyszer arra jársz, látogasd meg őket!

Forrás:http://canadahun.com/forum/ Tercsi



 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Címkék: megkapaszkodott, márványpillangó, tündérországban, összeérintették, pillangóhölgyek, kinyújtóztatta, pillangótársak, kristálytiszta, végigsimította, elhalványultak, tizenháromszor, kikapaszkodott, újraélesztette, felelevenedett, alabástromból, lepkeszárnyai, drágakövekből, küldetésemnek, igazgyöngyből, megelevenedik, felhőfoszlány, összefonódtak, megállapodtak, megrepedezett, sisakrostély, megérintheti, felforgatott, belerokkanva, felreppentek, melegíthette, elfordította, összeforrott, márványvitéz, elpanaszolva, megsárgultak, felsóhajtott, messzi Tündérországban, pillangó szépségén, virágok jelentettek, pillangó végignézett, egyik könnycsepp, bánatod mélységes, hajnali napsugarak, szellő-csikó hátára, pillangó kitárta, zabolátlan szellő, csodálatos kertbe, világ legnagyobb, könnycsepp ekkor, pillangó sokáig, márvány szökőkút, hosszú utat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem tiéd  Szívem  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Png fotel  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 21  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szívem tiéd  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fekete-erdő desszert  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Hiányzik  Adakozás  Png rózsa csokor  Png ház  Szép estét  A jó emberek mindig szépek mar...  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Szívem tiéd  Egy lelki imádság  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idő  Elköszönt  Makszim Gorkij gondolata  A sors  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png virág  Próbálj meg ...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akik bántanak téged  Png virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png férfi  Nagyi telefonál  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Makszim Gorkij gondolata  Png kislány  A sors  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mindig jusson idő nevetni  Őrizkednünk kell...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Sose bánj semmit  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fekete-erdő desszert  Alázat  Adakozás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Albert Einsteinről  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy bizonyos határt  Éretlen vers  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Bounty krémes  Ami embereknek lehetetlen, az...  Zilahy Lajos gondolata  Mi lenne ha  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png cica 
Bejegyzés Címkék
messzi Tündérországban, pillangó szépségén, virágok jelentettek, pillangó végignézett, egyik könnycsepp, bánatod mélységes, hajnali napsugarak, szellő-csikó hátára, pillangó kitárta, zabolátlan szellő, csodálatos kertbe, világ legnagyobb, könnycsepp ekkor, pillangó sokáig, márvány szökőkút, hosszú utat, szökőkút csobogása, kert gazdájának, réten járt, tavaszi friss, virágok keltek, színes szárnyak, mező fölé, mindennél ragyogóbb, gyémánt hideg, világ minden, király hívta, pillangó követte, milliónyi pillangó, hamis mosolyoktól, réten ilyen, pillangó bánatosan, virág szélére, magány súlyába, pillangó felébredt, márvány-szökőkút szélén, varázsló kertjében, kristálytiszta vízben, pillanatban nagy, szökőkút közepén, kert összes, emberek világa, kertet lassan, szökőkút vize, pillangó szárnyai, mágus ereje, végét járta, szökőkút kővitézében, kopott szürkéből, sisakrostély alól, elemek által, szomorú arcot, márványpillangó megelevenedik, tükörképe volt, varázslatok kertjét, megkapaszkodott, márványpillangó, tündérországban, összeérintették, pillangóhölgyek, kinyújtóztatta, pillangótársak, kristálytiszta, végigsimította, elhalványultak, tizenháromszor, kikapaszkodott, újraélesztette, felelevenedett, alabástromból, lepkeszárnyai, drágakövekből, küldetésemnek, igazgyöngyből, megelevenedik, felhőfoszlány, összefonódtak, megállapodtak, megrepedezett, sisakrostély, megérintheti, felforgatott, belerokkanva, felreppentek, melegíthette, elfordította, összeforrott, márványvitéz, elpanaszolva, megsárgultak, felsóhajtott, burjánzottak, kővitézében, megérintett, csábították, egyszercsak, jelentettek, borostyánok, meghallotta, pusztulását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1925
  • e Hét: 12543
  • e Hónap: 23557
  • e Év: 129701
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.